Kölcsönzés

Kölcsönzés: Csak saját jogon, érvényes olvasójeggyel rendelkezők részére. Más olvasójegyével, illetve olvasójegy nélküli kölcsönzés nem lehetséges! Az elveszett olvasójegy pótlása 200 Ft.

A kölcsönözhető dokumentumok száma: maximum 10 db. A kölcsönözhető hangtári dokumentumok száma: maximum 2db/dokumentumtípus.

Kölcsönzési határidő: könyvek esetében 3 hét, folyóiratok, CD-k, videokazetták, DVD-k esetében 1 hét. A kölcsönzési határidő meghosszabbítható személyesen, telefonon vagy interneten 2 alkalommal, amennyiben nincs előjegyzés a dokumentumra.   

Késedelmi díj:a kölcsönzési határidő lejárta után visszahozott dokumentumokért az olvasót késedelmi díj terheli. A késedelmi díjakról bővebben a Szolgáltatási díjak menüpontban tájékozódhat.

Előjegyzés ingyenesen kérhető, ha a keresett könyv, CD, DVD olvasónál van.

Könyvtárközi kölcsönzés kérhető, ha a keresett művel könyvtárunk nem rendelkezik. A szolgáltatást írásban kell megrendelni utólagos díjfizetési kötelezettségvállalás mellett. Díja: a küldő könyvtár költsége + postaköltség. A részletekről a Könyvtárközi kölcsönzés menüpontban tájékozódhat.